Som ni säkert alla redan har förstått så älskar jag Halland. Hade kunnat betala mycket pengar för att det skulle ligga lite närmre Stockholm, då hade jag köpt sommarstuga där på studs. Förutom att jag spenderade 2 veckor i Halmstad nu under semestern så spenderade jag två helt underbara dagar där precis innan jag klev på semester. Jag fick besöka platser som jag sent kommer glömma både på grund av glöden hos dem som har skapat platserna, men också för mysighetsfaktorn. Några timmars MTR-resa senare landade vi nästan exakt här. På Lisa Lemkes nyöppnade restaurang Skrea Matbruk. Vi blev alla tokiga när vi kom dit och gick bananas med våra mobiler. Lisa tog emot oss med ett stort leende, så jag och Anja kände att vi inte kunde vara sämre, så vi log ikapp. Jag tror vi blir sådana när vi tycker att något är så mysigt att vi nästan spricker. Ja men här förstår ni att vi ville kliva på va? Vi mumsade på pasta medan Lisa berättade om hur hennes verksamhet nere i Falkenberg har växt fram, om drömmar som blir verklighet. Efter lunchen strosade vi en sisådär 10 minuter på grusstigar, ner mot Lisas hem där hon driver Prostens Pizza på baksidan av tomten. Vi hade blivit lovade att göra vår egen efterättspizza och dricka kaffe i växthuset. Lisa presenterade oss för ett gossigt lamm och sen var det dags att hugga tag i arbetsuppgiften att baka pizza. Jag gjorde en med Nutella och vit choklad, som jag efter att jag bakat av, toppade med färska jordgubbar och vaniljglass. Behöver jag förklara varför det inte finns någon bild på den? *Slurp. Vi var så pass mätta att vi nästan kunde rulla fram när vi mötte Mikael Jidenholm vi Ugglarps strand. Sen hade vi framför oss den kanske mest spännande typ timman på länge. Mikael berättade om allt man kan plocka rakt upp och ner ute i naturen. Sådant jag tycker är så spännande att blir som en lite tjej på julafton. Strandkålen som ni ser i framkant på bild var så, så god att jag hade plockat den varje dag om jag bodde vid havet. [caption id="attachment_22230" align="alignnone" width="1960"] Fotograf: Anna Kubel[/caption] Mikael släppte av oss här. Vid Sveriges mysigaste bord som går att boka via book a table, du kan antingen laga helt din egen mat, boka en korg att laga hos Mikael med sådant naturen har att erbjuda eller så låter du Lisa Lemke komma dit och skämma bort dig. Vi hade såklart förmånen att få ta del av det sistnämnda. Lisa berättar om hemmgjord gin och närproducerade halländska ostar som smakade WOW! Till och med jag skulle kunna tänka mig att byta ut mitt kära bubbel om alkoholfria drinkar alltid serverades på detta vis. Ja men skål då! Världens kanske bästa gäng! Lisa, Anja, Sebastian, Anna, Jasmina och Marelene