Förra helgen invigde vi balkongen med pompa och ståt. Det planterades blommor och hälldes upp iskallt krispigt vin i glas som blev immiga på utsidan. Nu tänker ni: ”Åt dom inget?”. Å jo. Det kan ni skriva upp att vi gjorde. Vi åt nämligen det godaste jag vet. Buns. Receptet är från Jennie Walldén och smakar mums. Man kan göra buns själv, men vi går till närmaste asiatisk butik och köper våra. Det går också bra. Fyllning: 500 g skivat lätt rimmat sidfläsk utan svål 0,5 dl hoisinsås + extra till servering 1 msk sesamolja 1 tumstor bit ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 0,5 gurka, tunt skivad 6 salladslökar, tunt skivade 1 dl torrostade jordnötter, finhackade 1,5 dl majonnäs Srirachasås Gör så här: Dela det skivade sidfläsket i munsstora bitar. Blanda hoisinsås med sesamolja, ingefära och vitlök. Stek fläsket på hög värme till gyllene. Häll då på den smaksatta hoisinsåsen och låt steka med in en minut. Håll varmt. Värm bröden i en ångkokare i bambu. Tar typ 15 min. Obs! Se till att bun-bröden är tinade innan du värmer dom. När bröden är klara, fyll dem med fläsk, gurka och majonnäs. Strö salladslök, jordnötter och srirachasås överst. Servera genast! Smaklig spis!