Fotograf: Hanna SkoogNu är det exakt en månad kvar tills jag står på startlinjen för en av de sjukaste utmaningarna jag har tagit mig an so far – Transgrancanaria. Så med dessa knappa 30 dagar kvar gick ju som ni förstår förra veckans träningsplaner helt off-grid tack vare den envisa magbacillen. Vad gör man då? Jo, man accepterar läget, vilar och försöker hitta tillbaka till sitt flow. Träningsupplägget som hittills fungerat inför ultran:• 2 promenader i veckan på 1,1 mil.• 1 kort långpass (1,1–1,5 mil).• 1 långpass som ökar i längd varje vecka – vi startade på 1,5 mil och är nu uppe på 2,7 mil!Målet är inte fart eller intervaller, utan att samla mil och vänja kroppen vid mängd. Prehab för höfter och knän är en viktig del, liksom det mentala – att alltid göra något även om det inte blir vad jag tänkt och att prioritera återhämtning.Så här långt har strategin fungerat. Kroppen vänjer sig, och jag märker att jag blir starkare vecka för vecka, minus lite motgångar. En sak som fortfarande oroar mig är maten. Hur förbereder man sig inför ett ultralopp? Vad ska man ha med sig? Finns det något längs vägen? Alla dessa små (eller stora?) praktiska frågor. Har ni några tips?På fredag ska jag intervjua en ultramaratonelitlöpare (!), så jag tänker - ska vi samla ihop till en liten Q&A? Har ni frågor om träning, kost, mental förberedelse eller annat som rör ultramaraton? Lägg dem i kommentarsfältet, så kanske jag kan ta med några och ställa till henne. Jag lovar också att försöka svara er på det jag har koll på! En månad kvar. Nervöst, pirrigt – men också pepp! Just ja - på tema löp. På lördag kör jag löparklubb och jag vill bjuda in er. Det blir 3 timmar löpning och sen avslutar vi med ett fyspass - SKOJA! Vi kör en liten jogg på 20 min så alla kan vara med. Eventet är gratis och vi bjuder på frukost efter. Läs mer och boka dig HÄR!